ONZE CLUB

WhatsApp Image 2021-08-24 at 20.59.35

Gymclub Klim Op werd in 1998 door Bart Merckx opgericht. Voornamelijk de nood aan sport voor kinderen in Erpe-Mere leidde ertoe dat dit meteen een schot in de roos werd.

De club kon van bij de start rekenen op getalenteerde en gemotiveerde leerkrachten. Ook de gemeente was onmiddellijk bereid om dit initiatief te steunen. Zowel financieel als logistiek werd de nodige omkadering gevonden waarbij ongeveer 200 enthousiaste turn(st)ers hun droom konden waarmaken in verschillende groepen en disciplines zoals: kleuterturnen, artistieke gym, trampoline, recreagym en acrogym.

Logischerwijs kwamen hier getalenteerde turn(st)ers uit voort, waardoor er ook focus op competitie turnen gelegd werd. Zo startten we met tumbling en AGD. In de loop der jaren konden we dan ook genieten van de wedstrijdmicrobe bij talrijke gymnasten, wat tot mooie resultaten leidde. Elk jaar opnieuw ontvangen we in onze gymclub nieuw talent.

De afwisseling van een turnfeest in het ene jaar en een clubkampioenschap in het andere jaar wordt door het publiek enorm geapprecieerd. Zo is de club met zijn sociaal karakter uitgegroeid tot een vaste waarde in het Erpe-Meerse sportleven.